Gotowanie

Rozmowy na każdy temat.

Re: Gotowanie

Postprzez morfin » 22 lut 2012, 22:44

A ja dzisiaj jadłem najpaskudniejszą rybę w życiu. No... może zaraz po sumie z wody, którego miałem nieszczęście zamówić w jednej z częstochowskich restauracji. :wink: I jak tu jeść ryby w tym kraju?
Pick A Card... ANY Card!
Avatar użytkownika
morfin
 
Posty: 1611
Dołączył: 27 lip 2008, 18:29
Lokalizacja: Missouri (CSA)

Re: Gotowanie

Postprzez morfin » 9 kwi 2012, 23:30

Zrobiłem na te święta najlepszy placek, jaki kiedykolwiek miałem okazję, i całego zeżarł mi mój pies (łajdak!). Na całe szczęście przepis mam w głowie.




PS. Nareszcie koniec tego świątecznego obżarstwa! :roll:
Pick A Card... ANY Card!
Avatar użytkownika
morfin
 
Posty: 1611
Dołączył: 27 lip 2008, 18:29
Lokalizacja: Missouri (CSA)

Re: Gotowanie

Postprzez Damantris » 10 gru 2012, 23:00

morfinu, sprzedaj mi przepis na owo tajemnicze "wojskowe spaghetti"!
Avatar użytkownika
Damantris
 
Posty: 15
Dołączył: 26 gru 2011, 00:10

Re: Gotowanie

Postprzez morfin » 11 gru 2012, 00:32

O, ja! A ja tu pisałem o "wojskowym spaghetti"? :shock: Już niemal zapomniałem o tej wariacji, którą niektórzy mogliby śmiało nazwać profanacją. Hmm...



Edit: Aaa... rzeczywiście, pisałem. :)
Pick A Card... ANY Card!
Avatar użytkownika
morfin
 
Posty: 1611
Dołączył: 27 lip 2008, 18:29
Lokalizacja: Missouri (CSA)

Re: Gotowanie

Postprzez Damantris » 11 gru 2012, 20:19

No, skoro już wiesz, że napisałeś tu o nim, to co z tym przepisem? :>
Avatar użytkownika
Damantris
 
Posty: 15
Dołączył: 26 gru 2011, 00:10

Re: Gotowanie

Postprzez morfin » 11 gru 2012, 21:34

Więc... bierzemy klusków ilość odpowiednią (nie każde się nadają), wrzucamy na patelnię z rozgrzanym oleum i smażymy. W wersji "na bogato" można dodać jakiegoś mięska, smażonego przed kluskami... ale w oryginale była to co najwyżej konserwa wojskowa, którą polecić mogę jedynie prawdziwym twardzielom, ponieważ przy smażeniu niesamowicie daje po nosie świnią. Dalej... do smażonych klusków proponuję dodać ser żółty (również nie każdy się nada), i całość trzymamy na ogniu jeszcze przez moment. Na koniec dodajemy keczup - im lepszy, tym lepiej. Kapuczu smażyć już nie polecam, ale wybełtać, wybełtać... i zjeść. :)

PS. Aha! Kluski mają być ugotowana uprzednio... żeby nie było niejasności. 8)
Pick A Card... ANY Card!
Avatar użytkownika
morfin
 
Posty: 1611
Dołączył: 27 lip 2008, 18:29
Lokalizacja: Missouri (CSA)

Re: Gotowanie

Postprzez Damantris » 11 gru 2012, 22:08

O! To moja babcia w taki sposób sobie czasem lubi zrobić makaron nitki, jak zostaną z rosołu (oczywiście takie, które jeszcze nie były w zupie). Smaży sobie z cebulą.
W Twoim wydaniu (może z jakimś innym mięsem zamiast konserwy...) pewnie przypadnie do gustu Mojemu. Ucieszy się, że będzie potrafił kolejną potrawę ugotować. ;)
Avatar użytkownika
Damantris
 
Posty: 15
Dołączył: 26 gru 2011, 00:10

Re: Gotowanie

Postprzez morfin » 11 gru 2012, 22:24

Znaczy, że Johnny rozgryzł już tajniki gotowania jajek na twardo. 8)
Pick A Card... ANY Card!
Avatar użytkownika
morfin
 
Posty: 1611
Dołączył: 27 lip 2008, 18:29
Lokalizacja: Missouri (CSA)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Copyright © 2004-2019 Bestiariusz.pl. Wszelkie prawa do treści, grafiki oraz zdjęć dostępnych na stronie są zastrzeżone na rzecz Bestiariusz.pl lub odpowiednio na rzecz podmiotów, których materiały są udostępnianie na podstawie współpracy z Bestiariusz.pl.

Teraz jest 19 mar 2019, 06:48 — Strefa czasowa: UTC + 1
Engine: NERV 4.0 BETA | Forum: PHPBB
Warunki użytkowaniaPolityka prywatnościUsuń ciasteczka

cron