Wampiry z innej strony, czyli trylogia Magdaleny Kozak

Fantasy, Science-Fiction, Horrory i inne.

Postprzez Milo » 12 mar 2010, 16:28

Ale wtedy ciężko by było umieścić małe polskie, vesperowe realia w takim obszernym dziele. Z resztą to wymagałoby jak dla mnie tworzenia od podstaw mitologii albo bardzo dobrego ujednolicenia ( w skali globalnej) już z istniejącą. Wg. mnie skupienie się na jednym głównym wątku było dobrym posunięciem, teraz faktycznie, autorka mogłaby się wgłębić w wampirzą międzynarodówkę, ale to już w innym dziele ;)
Ekchem, w ludzkiej krwi nie chodziło emocje a o związki jakie ciało wytwarza pod wpływem tych emocji :>

No to to, skrót myślowy ;)
Nie ma to jak odciągać myśli od jednej rzeczy lodem, ale to po prostu nie działa tak przy nałogach ;]

Chyba zaczynasz mnie przekonywać ;)
Ale jeszcze jedna uwaga - Vesper nie był w nałogu. Wtedy jeszcze nie zakosztował prawdziwej krwi więc nie można powiedzieć by był uzależniony. Chyba nie można tego porównywać z jakimkolwiek innym nałogiem bo nie istnieje taki, który uzależnia zanim się spróbuje. Nie wiem, nie znam się na tym, może te same hormony i związki odpowiedzialne za "niewyżycie" (testosteron?) są odpowiedzialne za inne wampirze "głody" ;)?
Always look on the dark side of life...
Milo

Poprzednia strona

Powrót do Książki