Gwiezdne Wrota Atlantyda

Każdy ma swój ulubiony film.

Gwiezdne Wrota Atlantyda

Postprzez Geralt » 8 mar 2010, 12:14

Gwiezdne Wrota Atlantyda są kontynłacją serialu Gwiezdne Wrota, w serialu występują bardzo ciekawe postacie. bohaterowie przeżywają ciekawe przygody w mieście Atlantyda i na wielu innych planetach w galaktyce Oriona. zachęcam do obejrzenia przynajmniej jednego odcinka Atlantyda jest nowoczesnym miastem w którym mieszkali starożytni. :D :)
Bezimienny
Geralt

Postprzez Kristof Dernhest Eidenfel » 8 mar 2010, 18:38

Co jak co, ale takiej pisowni słowa "kontynuacja" jeszcze nie widziałem...

Opis bardzo króciutki i tak naprawdę nic nie mówiący o serialu.

Widziałem dwa sezony zdaje się. Przyjemne, ale raczej odmóżdżające, jak to tego typu tasiemce mają w zwyczaju. Odcinki w większej części schematyczne, przewidywalne - ale z postaciami idzie się zżyć i są sympatyczne. Niemniej, serial jako taki jest przeciętny.
Rycerz Astarotte
Kristof Dernhest Eidenfel

Postprzez Nightmare » 8 mar 2010, 20:03

Ja tam widziałem kilka odcinków i nie podobało mi się...
Robi z mózgu coś co się bardzo lepi... xD (jak Star Trek zresztą)
Cóż u mnie karierę robi serial S. F. Dr Who :D
Bless Ya!!!
Nightmare

Postprzez Galathar » 8 mar 2010, 20:36

Mało jeszcze widziałeś Kris :P Tak czy siak - o ortografię trza dbać ^^
Samego serialu nie widziałem i jakoś mi się nie spieszy. Wolę dokończyć najpierw Cowboya Bebopa. Filmowe Gwiezdne Wrota - mimo, że fajne - jakoś też mnie nie olśniły na tyle, by chcieć zagłębić się w ten świat.
Słyszałem jednak, że dla fanów GW ta seria jest niezła (mam nadzieję, że się nie przesłyszałem).
Nie będę się czepiał Star Treka, ale.... bluźnisz xD
powiedział baran co myśli, że jest kotem
Galathar

Postprzez Kristof Dernhest Eidenfel » 9 mar 2010, 13:07

Dr Who też ma bardzo nierówny poziom - od paru odcinków ocierających się o geniusz, po fabuły takie że nic tylko siąść i płakać.

No a dla fanów serialu Stargate, Atlantis to więcej prawie tego samego - czemu miałoby się nie podobać? Jeśli ktoś przepada za takimi mało ambitnymi tasiemcami, to śmiało. Ja też nie jestem "ponad to", w końce te dwa sezony oglądałem - ale raczej z braku czegoś innego pod ręką. Poza tym, czasami warto się odmóżdżyć, bo jak wielu z was wie nie jestem wielkim fanem "sztuki ambitnej"...
Rycerz Astarotte
Kristof Dernhest Eidenfel

Re: Gwiezdne Wrota Atlantyda

Postprzez Hannibal » 3 kwi 2010, 21:11

Ja oglądam Stargate zamiast wiadomośći:) Znam mniej więcej wszystkie sezony SG1. Było ich dziesięć^^ Stargate jest odmóżdżający i taki ma być. Ale ja i tak go kocham:P:P Po za tym uważam, że uniwersum stargate jest jednym z ciekawszych znanych popkulturze. aaa...no i oczywiście miny i żarty O'neala. ahahahahaha.

jeśli chodzi o Alantis to mnie jakoś nigdy nie zachwycił. Może ze względu na to, że jest robiony na serio. W SG1 wszystko było umowne a efekty specjalne bardzo rzadkie. Atlantis stawia na bycie serialem s-f czyli na efekty:/ W tej wersji odcinki zaczęły być jakieś taki...nie wiem...zbyt oczywiste.
http://teatrmagiczny.salon24.pl
Hannibal

Postprzez Cazpian » 24 maja 2010, 19:07

Cóż jeśli chodzi o o SG to jest to jeden z najlepiej zrobionych seriali według mnie i nie pozwolę wieszać na nim psów . Zdarza mi się że poświęcam około dwóch tygodni z życia i jednym ciągiem oglądam całość . oczywiście posiadam wszystkie 10 sezonów SG-1 , 5 sezonów SG Atlantis , i 1 sezon SG Universum + 3 pełnometrażowe ( Gwiezdne wrota - wersja reżyserska , Continuum i Arkę prawdy ) i do tej pory widziałem całość już jakieś 4 razy pomijam ulubione odcinki które widziałem oczywiście po minimum 10 razy .
Dobra tyle co do chwalenia się a teraz bardziej rzeczowo . Jeśli chodzi o serie SG-1 jest niezaprzeczalnie ideałem przynajmniej do końca 7 sezonu . Potem mi brak trochę Andersona w roli Płk . O'neila ale i tak pozostałe 3 nie są wcale złe żeby nie było . co do SG Atlantis trzyma naprawdę dobry poziom , problemy które na początku wystąpiły u mnie w odbiorze tej serii polegały głównie na braku głównej ekipy z SG-1 , ale po kilku odcinkach to minęło a potem zaczęły się również pojawiać postacie z SG-1 i już w ogóle było ok . Natomiast żenujący poziom według mnie i potwierdza to chyba statystyczna oglądalność serialu ma SG Universum . Zupełnie inna forma przedstawienia i sposób prowadzenia. Zresztą wiadomo już oficjalnie że producenci żeby ratować serial przed raczej nieuniknioną klapą będą wprowadzać w drugi już teraz sezonie postacie z wcześniejszych serii ( czy im to wyjdzie to inna sprawa bo na przykład A. Tapping jest zajęta produkcją i grą w Sanctuary , a inni aktorzy raczej tez maja co robić ) .
Co zaś do filmów pełnometrażowych to oczywiście pierwszy "Gwiezdne wrota " jest niezaprzeczalnie najlepszy . Drugi "Conntinum " jest już gorszy a "Arka Prawdy " jest dla mnie najsłabsza gdyż jest dość mdłym podsumowaniem przygód SG-1 i walki z Ori. Liczę na to że mające sie pojawić w tym roku kolejne dwa pełnometrażowe filmy związane z SG będą lepsze. Jeden ma być związany z SG-1 a drugi będzie pewnie zamykał pięć sezonów Atlantisa .
Cholera ale się rozpisałem . Nic to tyle bo i tak chyba napisałem za dużo jak na jeden post w temacie który pewnie i tak mało kogo interesuje .
Recepta na życie- przygotuj swój grób i żyj jakbyś za chwile miał umrzeć a na koniec umieraj jakby życie nic nie znaczyło .

Obrazek
Cazpian

Postprzez Galathar » 24 maja 2010, 19:30

StarGate?? Eeeee, kolejny Star Trek? Ja znam tylko film - a film jest niezgorszy i mi się podobał. Nie na tyle jednak by mnie ciągnęło do serialu.
powiedział baran co myśli, że jest kotem
Galathar

Następna strona

Powrót do Film