[Serial] Game of Thrones

Każdy ma swój ulubiony film.

[Serial] Game of Thrones

Postprzez Kristof Dernhest Eidenfel » 3 mar 2010, 12:46

Tak, to już oficjalne! HBO potwierdziło zielone światło dla serialu Gra o Tron na podstawie cyklu Martina!
Pilot który powstał jakiś czas temu został już zatwierdzony i przyjęty, teraz czekamy na kręcenie reszty serialu...
Obsada wygląda na świetnie dobraną, zresztą sami popatrzcie: http://winter-is-coming.net/cast-crew/

A tutaj pierwszy obrazek promo ;)
[img][550:550]http://winter-is-coming.net/wp-content/uploads/2010/03/6a00d83451d69069e201310f542cb2970c-800wi.jpg[/img]

Możemy podyskutować na temat obsady ;) Wg mnie wszyscy są dobrani dobrze lub w niektórych przypadkach BARDZO dobrze. Ciekaw jestem jak obsadzą dalsze role które pojawią się po Pilocie...
Rycerz Astarotte
Kristof Dernhest Eidenfel

Postprzez Logan » 4 mar 2010, 00:39

Super! W końcu! W końcu mam motywację, żeby wszystko przeczytać jeszcze raz! :) A przynajmniej od "Starcia Królów", bo samą "Grę o tron czytałem już 3 razy. A właśnie pytanie: czy serial będzie się opierał tylko o 1. tom, czy o całą sagę "Pieśni lodu i ognia"? A przynajmniej 1. sezon?

Co do aktorów to tylko Robert Baratheon mi nie pasuje, reszta spoko.

W kwestii samego serialu, to najważniejsze, że Martin jest executive producer - to daje nam pewność, że będzie zgodnie z fabułą, skoro sam łoży na to $$.
You might be a big fish, in a little pond... doesn't mean you've won...
Logan

Postprzez Kristof Dernhest Eidenfel » 4 mar 2010, 02:18

Pierwszy sezon zaplanowany na 10 odcinków czy jakoś tak obejmie Grę o Tron. Potem się zobaczy jaka będzie oglądalność zapewne.
A pierwsze odcinki już (czy raczej dopiero) na wiosnę przyszłego roku... Ale wcześniej może udostępnią pilota.

Wg mnie Robert jest ekstra. Ja go sobie właśnie tak mniej więcej wyobrażałem. Tylko może trochę mocarniejszego. Ale broda jest, brzuchol też. Przefarbują go na czarno i będzie ;)
Rycerz Astarotte
Kristof Dernhest Eidenfel

Postprzez Armen » 4 mar 2010, 12:09

Nie wiem, może się powtarzam, ale mi nie pasuje Sean Bean jako Eddard. ;) No po prostu nie, on mi bardziej jako Robert pasuje, niż Eddard. Ned to inna liga, boję się, że Bean nie sprosta moim wymaganiom, no. ;) Co prawda sprostał, jeśli chodzi o Boromira, ale to inna bajka :D
Kurcze, ale tyle czekania! Martin powinien coś powiedzieć na temat kolejnych tomów :P
LOS - Liga Obrony Smoków
LOG - Liga Obrony Glanów

KOALICJA ZARAŻANIA LENIEM! :D
Armen

Postprzez KluchA » 7 mar 2010, 20:50

No to prawda, Sean Bean jest trochę za mało zimny na Neda Starka. Za mało zaś rubaszny na Roberta :D Hmm, kojarzycie patrycjusza z Koloru Magii? To chyba był Jeremy Irons? TO byłby Ned Stark.

Ale nie ma co gdybać, zobaczymy. Sean Bean jest na tyle dobrym aktorem, że może uda mu się wcielić dobrze w postać i złamać wizerunek Boromira.
Śmiej się, to cały świat będzie się śmial razem z tobą, płacz, a będziesz płakał sam.
KluchA

Powrót do Film