Nie no co TyDiabellus napisał(a):Żeby była jasność, żyjemy w państwie demokratycznym.
Nie. Zakładam wtedy, że większość jest głupia i że ludzie jako ogół nie myślą racjonalnie(choćby dlatego, że wtedy nie ma czegoś takiego jak konsensus).Zakładając że ogół jest głupi, zakładasz że masz głupi naród.
A to Ci ciekawostka przyrodnicza. Jedna osoba jest ogółem. Zaiste ciekawa wizja.Ba, sam zakładasz bo że jesteś głupi bo dla kogoś jesteś ogółem.
Po to to napisałem, bo ze zdania poprzedzającego tę wypowiedź możnaby wywnioskować, że było inaczej, a chciałem, żeby była od razu jasność i żebym nie musiał pisać, że było tak, a nie inaczej negując czyjąś hipotezę, która zapewne by się pojawiła.No i co z tego że nie głosowałeś na PiS? Bo w obecnej sytuacji to nic nie zmienia, PiS rządzi.
WyparcieA wyparcie się swojego rządu, to zaprzeczenie demokracji....
A ja bym to nazwał przepychankami politycznymi(nie mniej głupie i działające podobnie), aczkolwiek porównanie jest IMO bardzo trafneKluch napisał(a):No czasem mysle ze rzadzacy maja umysly dzieci. "Na zlosc mamie odmroze sobie uszy!", albo "Ten mnie uderzyl, to ja poprosze starszych kolegow niech mu dokopia albo najlepiej jakas teczke wyciagne i bedzie kiblowal w klasie." No zal d... sciska jak sie slyszy co nasza warstwa rzadzaca wyprawia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: brak zalogowanych użytkowników i 2 gości
Copyright © 2004-2019 Bestiariusz.pl. Wszelkie prawa do treści, grafiki oraz zdjęć dostępnych na stronie są zastrzeżone na rzecz Bestiariusz.pl lub odpowiednio na rzecz podmiotów, których materiały są udostępnianie na podstawie współpracy z Bestiariusz.pl.
Teraz jest 19 lut 2019, 03:13 — Strefa czasowa: UTC + 1
Engine: NERV 4.0 BETA | Forum: PHPBB
Warunki użytkowania • Polityka prywatności • Usuń ciasteczka